Увага!

18+

Вам вже виповнилось 18 років?

Так Hi

Історія заводу

Головна | Про компанію | Історія заводу

Історія заводу

1872 - 1909

TEST Заснування заводу, який майже відразу стає найбільшим підприємством з виробництва пива в губернії і одним з найбільших в імперії. Саме тоді німецький підприємець, уродженець землі Баварія, Франц Гершгеймер вибрав місце для будівництва – село Григорівка Харківського повіту (Україна). Згодом розташована в цьому районі станція Південної залізниці стала називатись «Нова Баварія». Місце для будівництва заводу було обрано завдяки наявності родовища однієї з м'яких, збалансованих за мінеральним складом вод Східної України. Засновник заводу Франц Гершгеймер добре знав, що особливу цінність для якісного та смачного пива має вода. Сімнадцять років мудрий німецький підприємець шукав таку воду та зупинив свій вибір на родовищі мінеральної води у селі Григорівка. Вода з цього джерела виявилася ідеальною для пивоваріння. Завод «Нова Баварія» зварив пива на 583164 рублів при 90-х працівниках.

1920 - 1945

Під час радянського союзу

Завод входить у Держпивтрест «Українська Нова Баварія» як «Пивзавод № 3». Після війни «Харківський пивзавод № 1 „Нова Баварія“» залишався одним з найбільших виробників пива в СРСР.

1971 - 1983

Під час радянського союзу

Завод міг випускати 4 млн. Дал. пива на рік. В Україні велику потужність на той момент мали лише Львівський і донецький пивзаводи. Випускали пиво традиційних радянських сортів Жигулівське, Ячмінний колос, Слов'янське і ін. Зварено 4,112 млн. Дал пива.

1999 - 2001

Під час незалежної України

У 90-х роках завод був не в змозі конкурувати з новими, побудованими в 70-80 р.р. заводами-десятимільйонниками і закривається на реконструкцію. А в 2001 році знову розпочато випуск пива. За цей час запустили в дію нове обладнання, нові чеські технології. На ринок один за одним виходять нові сорти пива Нова Баварія № 11, № 13, № 15 та № 17, з'явилося пиво в ПЕТ-тарі. Завод має потужність 1,5 млн. Дал пива на рік.

2007 - 2014

Під час незалежної України

Завод знову зупинив виробництво пива через нерентабельність. У 2011 році помічено пиво в кегах, проте на заводі заперечують свою причетність до цієї продукції. Але не заперечують, що виробництво пива може бути відновлено вже в цьому році. Через деякий час, пиво нарешті з'явилося в крамницях Харкова. Поки вариться один сорт пива Нова Баварія № 11, розлив здійснюється тільки в кеги.

Сьогодні

“Нова Баварія” продовжує бути однією з найкращих пивоварень України, де виготовляють якісне пиво зі справжнім ароматом смаженого хліба, використовуючи стару та традиційну німецьку технологію виробництва пива.